Teunisbloem olie voor gevoelige huid

De teunisbloem komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en werd door de Indianen door de helende werking veel gebruikt bij verwondingen en blauwe plekken.

De goudkleurige olie uit de zaden van de teunisbloem heeft een uniek gehalte aan essentiële onverzadigde vetzuren, met name gamma-linoleenzuur. Gamma-linoleenzuur heeft een ontstekingsremmende en hormoonregulerende werking en teunisbloemolie is daardoor een hele fijne olie om te gebruiken bij klachten als eczeem, psoriasisen acne, maar ook bij roos. De olie verlicht (bij inname) voor vrouwen zelfs menstruatie-, zwangerschaps- en overgangsklachten. Verder verbetert teunisbloemolie de elasticiteit en celstructuur van de huid en het haar, ideaal om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en je huid en haar een oppepper te geven!

Gebruik teunisbloemolie na het douchen of reinigen van de huid, bij voorkeur ’s avonds, zodat de olie ’s nachts – wanneer je huid met herstel bezig is – optimaal z’n werk kan doen en je wakker wordt met een gevoede en gladde huid.

Verdeel een beetje van de olie over je gezicht en lichaam en besteed extra aandacht aan probleemgebieden (rimpeltjes, puistjes en droge plekjes). Voeg er eventueel een paar druppeltjes essentiële olie aan toe voor een heerlijke geur en om de geneeskrachtige werking te versterken. Tussendoor kan de olie altijd overdag aangebracht worden op geïrriteerde of droge plekjes.

Teunisbloemolie kan ook als haar- en hoofdhuidmasker gebruikt worden. Verdeel de olie door je haar en over je hoofdhuid en masseer goed in. Was vervolgens je haar zoals gebruikelijk met shampoo en geniet van een gezonde en zachte bos haar!

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *