Rijst – het geheim van de Aziatische schoonheid

 

Vrouwen in de Oosten hebben altijd zachte, witte (helder) en gladde huid. Ik was altijd jaloers van hun huid, want ik kon nooit hun leeftijd bepalen.
De Koreaanse en Japanse huidverzorging producten zijn vrij prijzig. Dat komt door het gebruik van “hun” eigen remedies (natuurlijke kruiden en planten). Ze hebben zeldzame planten die in de cosmetica gebruikt worden.
Een van hun uniek ingrediënt is de rijst poeder (meel). Gelukkig hebben we deze plant ook in Europa groeien en in de winkels verkocht worden. Ik gebruik rijst in mijn Botanische gezicht scrub en de Klei masker.

 

De rijst

Rijk aan PABA (para aminobenzoezuur) die verhoogd de verhouding van Vitamine C. Rijst is rijk aan ferulzuur en allantonine. Ferulzuur werkt uitstekend als een anti-oxidant in combinatie met vitamine C en E. Dan word de huid beschermt van de zonnestralen. Allantoine is zacht voor de huid, die kalmeert de huid van de zonnestralen (verbrandingen en hersteld haar.

 

De rijst water

De water van de gekookte rijst kan gebruikt worden als een toner of je mag je gezicht mee wassen. Binnen een maan zal je een verheldering in de huid zien. De kleur en de textuur verandert. Dramatische resultaat en het is zo makkelijk te doen (maken).
Zelfs de water van een afgespoelde rijft is genoeg om de huid te transformeren. De rijst moet 15 min in een water latten inwerken en wanneer de water wat wittig word is klaar te gebruiken.
Als u een gekookte water gebruik, dan gebruik de water 2 keer  per week (als toner of was je gezicht er mee).
Afgespoelde water mag iedere dag gebruikt worden.
Ik adviseer de water binnen een week gebruikt worden. Niet te lang laten zitten.

 

Rijst masker

Twee manier om masker te maken: met gekookte rijst of met rijstmeel.
Ik vind rijst meel makkelijker. Als je geen meel kan vinden mag je rijst in een koffie maller fijner maken.

Met gewone rijst – kook de rijst in meer water dan normaal (de overgebleven water gebruik voor toner of was de masker af). Laat de rijst 15 min koken
2 lepels rijst (gekoelde)
1 lepel honing

3 lepels warme melk

Met vork maak de ingrediënten naar paste (het word nooit echt makkelijke paste voor gebruik. Smeer op een schone gezicht. Rijst is klevendig dus zal wel op de huid hechten en blijven. Smeer dik op de huid, vooral op de plekken waar je pigmentatie heeft. Laat 30 min inwerken. Afwassen is wel lastig want de rijst is goed op de huid ingetrokken en afgedrogen. Dat helpt ook een exfolerende effect aan de huid te geven.

 

Met rijst poeder – gebruik 3 lepels poeder (meel), 1 lepel honing en 1 lepel warme melk. Ming goed en smeer op een schone gezicht. De paste is zacht en makkelijk te smeren. Laat 30 min inwerken en daarna met afspoelen.

 

Doe deze masker 2 a drie keer per week en het verschil verneem je direct na de eerst gebruik. De huid is zacht en helder. Met tijd vlekken zullen ook minder worden.

 

Veel bekkende cosmetische natuurlijke bedrijven gebruiken rijst extract in hun producten (met zeer hoge bedraag).
Hier zijn paar belangrijke cosmetische eigenschappen van de rijst:

– absorbeert de vet, gebruik als poeder om de vette la af te halen. Rijst poeder neemt vet op en is puur natuurlijke middel om de vette la weg te halen. Laat de huid ook ademen. Nog wat, die help de foundation langer op de huid zitten.

– gebruikt in anti-age cremes. Word een rijst ceramides gebruikt in de cremes. De rijst ceramides lijken op onze eigen huid en dat geeft een verjongende effect op de huid.

– make-up, omdat die goed dekking eigenschappen heeft is vaak in de minerale make-up gebruik.

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *