De prachtige eigenschappen van Kukui olie

INCI: Aleurites moluccana zaad olie

Palmitic 5-8%
Stearinezuur 2-5%
Oliezuur 15-30%
Linolzuur 35 – 45%
Linoleenzuur 24-30%

Kukuinoot olie groeit al vele jaren in de Eilanden Hawaï.  Kukui notenolie wordt gebruikt voor het hydrateren en de huid te beschermen tegen de zon, zout, wind en andere milieu-elementen. Kukui olie wordt ook gebruikt voor kleine huidirritaties, wonden en brandwonden. Het wordt meestal gebruikt als een massage olie. De vetzuren die aanwezig zijn in kukuinoot maken het tot een superieure hydraterende product voor de droge huid en haar.

Stralend huid
Kukui notenolie dringt door de huid gemakkelijk en maakt de huid zijdezacht en soepel. Kukui notenolie gevoelt niet vettig. Deze olie bevat vitamine A, C en E, die antioxidanten bekend om de huid te beschermen en schade door vrije radicalen de huidcellen te herstellen. Kukui notenolie kan zelfs de droogste, saaiste, verouderende huid  gezond en stralend maken. Kukui notenolie werkt ook goed als onder de ogen behandeling voor de preventie en verzachting van kraaienpootjes

Huid beschermer / Healer
Kukuinoot olie wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de diepste lagen van de huid en vormt een beschermende barrière op de huid beschermt tegen milieuschade. Kukui notenolie wordt gebruikt om zonnebrand, windburns, eczeem, schrale huid, psoriasis, droge huid, acne, littekens, letsels en rijpere huid te behandelen. Volgens een artikel op aromaweb.com wordt kukui notenolie, bestaande uit 42 procent linolzuur en 29 procent alfa-linoleenzuur, die kunnen helpen om bepaalde huidaandoeningen te genezen, terwijl het houden van de huid gezond en gevoed.

Gezonde haar
Hawaiianen gebruiken kukuinoot olie op droog haar, die door de overmatige blootstelling beschadigd elementen zoals de zon en de wind. De aminozuren en essentiële vetzuren die aanwezig zijn in kukui notenolie doordringen in de haarschacht en laat haar er gezond en gehydrateerd. Kukuinoot olie kan worden gebruikt voor de behandeling van een jeukende hoofdhuid en roos. Het heeft dezelfde regeneratieve effecten op het haar en de hoofdhuid als voor de huid. Volgens een artikel op hairmatters.us, de gamma-linoleenzuur aanwezig is in kukui notenolie maakt het nuttig als een leave-in behandeling die omstandigheden Imparts schijnt, en herstelt vocht aan haar.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *