NIET gebruiken Minerale make-up van grote merken

Vóór de Industriële Revolutie alle levensmiddelen, schoonheid producten  en producten voor persoonlijke verzorging bestonden uit natuurlijke ingrediënten uit de natuur.

Maar de chemische industriële revolutie sinds de jaren 1940 en ’50 we-zijn-overspoeld met chemicaliën die verstoren de normale werking van het endocriene (hormoon) systeem. Vandaag in onze moderne wereld vinden we hormonen in ons vlees, onze insecticiden op groenten en fruit, schadelijke chemicaliën in onze lotions en shampoos, sauzen en additieven in ons voedsel pakket.

Make-up is geen uitzondering, de grote cosmetische bedrijven zijn Overtreders Onder de slechtste en je zal een groot aantal potentieel giftige chemicaliën en conserveringsmiddelen in make-up Aangegeven vinden. Commercieel geproduceerde bedrijvengebruiken ongewenste ingrediënten, ze zijn  bekend als carcinogenen, irriterende en comedogeen stoffen (verstopping van de poriën van de huid). Foundation is een een ‘leave on’ cosmetisch product , die blijft in contact met je huid de hele dag en zelfs een deel van de avond. Huid absorbeert meer dan 50% van wat erop wordt gezet, dus is het belangrijk om de ingrediënten te begrijpen…

Hier zijn slechts een paar van de schadelijke ingrediënten vaak gevonden in de reguliere bedrijven:

Talk: Ook bekend als waterhoudend magnesiumsilicaat, talk wordt gebruikt als een goedkope vulstof. Talk verstopt poriën en het is bewijzen dat toxisch is.

Mineral Oil: Vaak gebruikt in de fundering tot een glad zijdeachtig gevoel te geven. Minerale olie is een mengsel van alifatische, naftenische en aromatische vloeibare koolwaterstoffen verkregen uit petroleum (ruwe olie). Minerale olie dekt de huid als een plastic folie overheen, waardoor de natuurlijke vermogen van de huid om te ademen en te absorberen vocht verstoren. Dit kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid en huidaandoeningen. Sterke aanwijzingen minerale olie van invloeden op het menselijk immuunsysteem en is een respiratoire giftige stof en allergeen.

Conserveermiddelen: Kijk uit voor DMDM hydantoïne, diazolidinylureum, imidazolidinylureum, methenamine, quatemium-15 en natriumhydroxymethylglycinaat. Alle thesis conserveermiddelen  langzaam delen vocht equivalent van formaldehyde. Formaldehyde is geclassificeerd als kankerverwekkend voor de mens bekend. Let ook op voor Thimerosal, een kwikhoudende conserveermiddel. De hoge niveaus van kwik kan veroorzaakt allergische reacties, irritatie van de huid en de nadelige effecten op het menselijk zenuwstelsel. Studies  hebben bewijzen dat deze stof  invloed op de voortplantingssysteem  kan  tonnen.

Dioxine: Je zult niet het woord dioxine zien in de lijst van ingrediënten meestal word geschreven als aanovoelende stof bij  antibacteriële ingrediënten en/of emulgatoren. Waarom is het slecht? Dioxine veroorzaakt kanker, onderdrukking van het immuunsysteem van het systeem, aandoeningen van het zenuwstelsel, hart- en nierziekte, leverschade, miskramen en aangeboren misvorming.

Bismuth Oxychloride: wordt gebruikt om te helpen met hechter (om langer op de huid te blijven) en een lichte parelmoer afwerking toe te voegen.  Bismuth Oxychloride is geen giftig bestanddeel maar veroorzaakt irritatie, jeuk, huiduitslag en ontstekingen. Zeer slecht voor lijders van acne en rosacea.

Synthetische geuren:  Synthetische geuren kunnen-hebben maar liefst 200 chemische ingrediënten. Op uw label zal het gewoon zeggen: “geur”, dus er is geen manier om te weten of chemicaliën zijn gebruikt. Synthetische geuren kunnen  hoofdpijn, huiduitslag, hyperpigmentatie en huidirritatie veroorzaken

Aluminum Starch Octenylsuccinate:  word gebruikt om te voorkomen klommen  op de huid, een vet en glans te verminderen of om de SPF-factor verbeteren.  Aluminum Starch Octenylsuccinate is een aluminium zout kan giftig zijn voor het zenuwstelsel.

Propyleen Glycol: Een aardoliederivaat gebruikt bedrijven om vocht te brengen en een goede gevoel op de huid te laten. Propyleen Glycol is geclassificeerd als een irriterende stof en studies hebben aangetoond-bezorgdheid over kanker, ontwikkelings- en reproductietoxiciteit, allergieën en immunotoxiciteit. Het kan  de penetratie verhogen van andere ingrediënten, chemicaliën en gifstoffen in de dermis als absorptiebevorderaar.

Isopropylmyristaat: een synthetische olie die bij foundations als verzachtend en verdikkingsmiddel gebruikt word. Isopropylmyristaat is diep gemakkelijk geabsorbeerd door de huid, is het zo diep indringend dat het word gebruikt in multi-purpose roestoplosser. Het is een vetachtige stof die kan irriteren de huid, veroorzaakt allergische dermatitis touch en mee-eters.

Parabenen: Vaak gebruikt als conserveringsmiddel. Kijk uit voor methylparaben, propylparaben, butyl paraben, ethylparaben, butylparaben of E216.
Waarom zijn ze slecht? Parabenen zijn chemische bewaarmiddelen  ze zijn storend voor de normale hormoon functie. Recente studies-hebben de aanwezigheid van parabenen esters gedetecteerd in 99% van de borstkanker weefsel.

Om te zien wat moet gebruikt worden in minerale make-up en wat ik gebruik, klik hier

admin