Marine ingrediënten gebruikt bij felices.nl

Black Algae Extract

Black Algae Extract bevat grote concentraties van verschillende voedingsstoffen, zoals vitamine B complex en talrijke eiwitten. Het is ook een van de weinige natuurlijke stoffen die bestaat  gamma linolensuur – een zeldzaam vetzuur die maken de huid fris en gezond uit te houden.
Cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten die Zwarte Algen bevatten worden steeds populairder bij de mensen die een frisse en jongere huid willen hebben. Dit komt omdat de algen toxinen uit de huid elimineren en de huidcellen regenereren met een sneller dan andere ingrediënten (extracten of actieve stoffen). Onze Zwarte Algen Extract is een natuurlijke vorm van algen die gepakt is met eiwitten, voedingsstoffen en aminozuren. Veel formulatoren gebruiken zwarte algen in cosmetisch product voor anti-aging toepassingen en tegen donkere kringen te vechten. Het is ook bekend als uitstekend bij vocht in de huid bevoordelen en verbetert de elasticiteit en vermindert de fijne lijnen

Caviar oil

Traditioneel worden zeldzame vormen van kaviaar afgeleid van Beluga, Ossetra en Sevruga steur die in de Kaspische Zee worden gevangen. Wordt beschouwd als een luxe olie die voor speciale producten gebruikt wordt.
Kaviaar bevat ongeveer 6% alfa-tocoferol dat gebruik verbetering op de huid brengt en beschermt de huid van de radicalen.
Bij gebruik in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten kan kaviaar olie als  een superieure vochtbrenger werken die de huid zacht en glad maakt. Kaviaar is ook rijk aan vetzuren, triglyceriden en fosfolipiden. Daarnaast is kaviaar ook rijk aan omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren. Een tekort aan omega-6 vetzuur kan bijdragen tot dermatitis, terwijl Omega-3 vetzuren vermoedelijk ontstekingsremmend eigenschappen hebben.
Caviar Oil is afgeleid van aquacultured American Sturgeon, Acipenser transmontanus. De olie kan superieure vochtinbrengende eigenschappen leveren, terwijl de alfa-tocoferol fotoprotectie voorkomen de oxidatieve schade op de huid. Het toevoegen van  Caviar Oil aan huidverzorgingsproducten kan een gevoel van luxe voor de consument overbrengen, terwijl ook de gezondheidsvoordelen van kaviaar worden verstrekt.

Plankton extract

Als je ooit naar de oceaan bent geweest en een groene alg op het water hebt gezien, heb je waarschijnlijk plankton gezien. Een soort microalgen, die groeit in overvloed in oceanen over de hele wereld en is eigenlijk de basis van de mariene voedselketen.
Zeeschepstelen hebben lange tijd genoten van de gezondheidsvoordelen die door dit enkelvoudige organisme worden geleverd. Het is pas tamelijk recent dat we hebben geleerd hoe het ook de gezondheid van de mens kan deze organisme verbeteren. Deze kleine organismen kunnen zonlicht, warmte, water en mineralen omzetten in voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vitaminen en aminozuren. Ze zijn vaak de “vegetatie” van de oceaan genoemd.
Hoewel we nog in de vroege stadia van het onderzoek zijn, hebben we al een aantal huidvoordelen ontdekt van mariene plankton:

Vetzuren: We hebben een hoge concentratie omega-3 vetzuren, die diep in de huid penetreren om langdurig vocht te brengen. In feite bevat fytoplankton hogere hoeveelheden omega-3 vetzuren dan vis!
Antioxidanten: zoals de meeste plantensoorten bevat plankton krachtige antioxidanten die beschermen tegen stress. Deze omvatten bioflavonoïden en riboflavine, een vorm van vitamine B. Dat betekent gladder huid en een verminderen van fijne lijnen en rimpels.
Bron van zink: Deze voedingsstof is van cruciaal belang voor een gezonde huid en kan helpen bij vette huid.
Zachte huid: Dit is een geweldig natuurlijk ingrediënt voor gevoelige huid.

Marine collagen

Van publieke figuren, naar artsen, tot zelfs je buurman, is collageen een onderwerp van dagelijks gesprek geworden. Het verbeteren van de natuurlijke collageenstructuur van het lichaam en zelfs het hebben van collageeninjecties worden steeds de norm voor het behoud van een jongere verschijning. Onze Marine Collageen bestaat uit vis afgeleid oplosbaar collageen dat uitstekende hydraterende eigenschappen en liftende voordelen biedt.
Terwijl collageen grotendeels wordt gebruikt in cosmetische chirurgie, is het niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. Dit essentiële eiwit vormt een van de sterkste bouwstenen van het menselijke structurele systeem. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam, dat 25% van het totale eiwitgehalte vormt. Het is verantwoordelijk voor de make-up van kraakbeen, ligamenten, pezen, bot en tanden, terwijl het ook veel lichaamsweefsels aantrekt en verantwoordelijk is voor de sterkte en elasticiteit van de huid. Collageen wordt gecreëerd door fibroblasten, welke speciale cellen zijn gevonden in de dermale laag van de huid. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen, elastine en fibronectine die fungeren als structurele steunbalken in de huid. Collageensynthese is een proces dat vertraagt ​​wanneer we ouder worden. Wanneer de collageenproductie verdwijnt en de ondersteunende vaardigheden dalen, wordt de huid los en saggies, waardoor rimpels ontstaan. Door sommige collageengehalte in de huid te herstellen, is het voorkomen van rimpels verminderd en heeft de huid een gladdere, strakker uiterlijk en gevoel.
Marine Collageen kan worden gebruikt om je jeugdige uitstraling te herstellen door de huid te hydrateren en te helpen de natuurlijke collageenproductie te verhogen.
Collageen is een van de meest voorkomende eiwitten in het lichaam en vormt een groot deel van onze huid, haar en nagels. Technisch bevat een polypeptide collageen een mengsel van aminozuren, zoals proline en glycine, die in alle bindweefsels in het lichaam voorkomen (inclusief vitale organen!).

Wat is Fish Collagen?

Viscollageen is een complex structureel eiwit dat de kracht en flexibiliteit van huid verbetert, ligamenten, gewrichten, botten, spieren, pezen, bloedvaten, tandvlees, ogen, nagels en haar behoudt. Het is een type I collageen, dat is de meest voorkomende collageen in het menselijk lichaam. Type I is het best bekend om de basis te bieden voor mooie huid, sterke bindweefsels en stevige botten.
Viscollageenpeptiden hebben zeer specifieke aminozuursamenstellingen met een hoge concentratie glycine, hydroxyproline en proline. Wanneer viscollageen wordt ingenomen, worden hydroxyprolinepeptiden niet volledig verteerd naar vrije aminozuren en kunnen ze in het bloed worden gedetecteerd. Deze hydroxyproline peptiden stimuleren cellen in de huid, gewrichten en botten, en leiden tot collageensynthese door celactivering en groei
De schalen, huid, botten en vinnen van verse of zoutwatervis worden gebruikt voor het creeren van viscollageenaanvullingen. Aangezien deze onderdelen als afvalstoffen beschouwd worden tijdens de verwerking van vis, wordt het milieuvervuiling verminderd door deze te gebruiken om andere producten te maken
5 gezondheidsvoordelen van viscollageen

 1. Anti-veroudering
  Aangezien viscollageen een collagen van type I is en collageen van type I is wat onze huid bestaat, is het niet verwonderlijk dat de huid kan profiteren. Het helpt voorkomen en verbeteren van tekenen van huidveroudering. Mogelijke huidvoordelen van het consumeren van dit collageen omvatten verbeterde gladheid, betere vochtretentie, verhoogde soepelheid en voorkoming van diepe rimpelvorming. Hydrolyseerde viscollageen bestaat uit kleine peptiden met laag molecuulgewicht, die gemakkelijk verteerd, geabsorbeerd en verdeeld worden door het menselijk lichaam. Onderzoek gepubliceerd in 2015 in het Open Nutraceuticals Journal geeft aan hoe tal van klinische testenzijn uitgevoerd die de effectiviteit en de voordelen van collageenpeptiden tonen op huideigenschappen, met inbegrip van hydratatie, elasticiteit en vermindering van rimpels. Onderzoekers concluderen dat gehydrolyseerde collageen een slim wapen zijn in de dagelijkse strijd tegen de ongewenste, maar zichtbare tekenen van veroudering
 2. Been genezing en regeneratie
  Viscollageen heeft onlangs zijn vermogen aangetoond om de eigen natuurlijke collageenproductie van het lichaam te verhogen. In het verleden hebben studies aangetoond dat collageenpeptiden uit vishuid een positief effect op de botgezondheid hebben door de botmineraldichtheid te verhogen en anti-inflammatoire activiteit op osteoartritis uit te oefenen.
  Het doel van een studie in 2013 was de effecten van viscollageenpeptiden op collageensynthese, kwaliteit en mineralisatie te bepalen. Uit onderzoek blijkt dat de viscollageen een positief effect heeft op de collageensynthese en de collageenkwaliteit. Onderzoekers vonden ook dat het viscollageen nuttig was in de matrixmineralisatie van bot-synthetiserende cellen in vitro. Terwijl deze studie geen menselijke onderwerpen betrof, laat het zien hoe viscollageen biomateriaal is die botheling en regeneratie kan helpen.
 3. Wondgenezing
  Viscollageen kan je volgende schraap, kras of ernstiger wond helpen om beter en sneller te genezen. Het vermogen van een wond om te genezen is uiteindelijk gebaseerd op collageen, dat essentieel is voor wondgenezing omdat het het lichaam helpt bij het vormen van nieuw weefsel. Type I collageen is het meest voorkomende structurele onderdeel van de dermale matrix, zodat het perfect voelt dat het meer van type I collageen in je lichaam kan helpen om wonden te sneller te genezen. Het was eerder van mening dat collagen slechts structurele steunen waren. Nu weten we dat collageen en collageen afgeleide fragmenten veel cellulaire functies beheersen, waaronder celvorm en differentiatie, celmigratie, evenals de synthese van een aantal belangrijke eiwitten. Collageen speelt ook een kritische rol in alle fasen van wondgenezing: hemostase, ontsteking, proliferatie en remodeling.
  4. Verhoogde proteene-inname
  Door het consumeren van viscollageen krijg je niet alleen collageen – je krijgt alles wat collageen bevat. Viscollageen is meer dan 97 procent eiwit zonder vet, suikers of koolhydraten, waardoor het een van de absolute beste eiwitvoedsel op de planeet is. Wat het heeft is een zeer onderscheidend aminozuur profiel.
  Aminozuren zijn organische verbindingen die samenkomen om eiwitten te vormen. Zij zijn, samen met eiwitten, de bouwstenen van onze lichamen. Door het verhogen van uw eiwit inname door het consumeren van collageen, kunt u uw trainingen verbeteren, spierverlies vermijden (en sarcopenie voorkomen) en een betere herstel na de training. Meer eiwitten in uw dieet helpt altijd bij het gewichtbeheer.
 1. Antibacteriele vermogens
  Uit onderzoek uit Canada gepubliceerd in 2016 bleek dat viscollageen nog een indrukwekkend onderdeel heeft. Ik heb het over collagencine, dat is een antibacterieel peptide van viscollageen. In deze recente studie bleek dat collagencine volledig de groei van Staphylococcus aureus, meer algemeen bekend als staph of staph infectie volledig belemmerde. Staph is een zeer ernstige, zeer besmettelijke infectie veroorzaakt door bacterien die vaak op de huid of in de neus voorkomen. Voor de toekomst lijken marine collagens als een veelbelovende bron van antimicrobiele peptiden, die zowel de menselijke gezondheid als voedselveiligheid kunnen verbeteren.

Marine elastine 

Marine Elastin is een natuurlijk vis afgeleid product dat kan worden toegevoegd huidverzorging voor intense anti-aging en moisturization voordelen. De oceaan is de meerderheid van het oppervlak van de aarde, terwijl water een van de belangrijkste stof is in onze huid en lichaam gezond te houden. Elastine is een eiwit in de huid die de weefsels helpt om hun oorspronkelijke vorm te herwinnen nadat ze gestrekt zijn. Veel componenten uit onderwater zijn gebleken dat ze van nature gunstig zijn bij het helpen van mensen die mooie huid en haar verwerven.

Het gebruik van mariene afgeleide ingredienten in cosmetische producten is gestart in Azie en is sindsdien snel gegroeid. Mariene ingredienten zijn bekend geworden voor hun krachtige anti-veroudering en hydraterende eigenschappen bij gebruik in huid- en haarverzorging. Traditioneel werden verschillende soorten algen gebruikt in de vroegere tijden om de huid op zoek te houden gekonditioneerd en jonger, terwijl marine collageen en elastine ook aangetoond zijn dat ze anti-aging eigenschappen bevatten. Marine elastine kan de beste bron van elastine voor onze huid zijn en kan helpen om de verschijning van rimpels te verminderen.
Collageen en elastine zijn eiwitten in de huid die afnemen met de leeftijd. Deze eiwitten beginnen te dalen zo vroeg als onze 20’s en de oude huid wordt meer opvallend in de tijd. Collageen en het belang ervan voor de huid zijn wel bekend, maar elastine is even belangrijk. Dit grote vezelachtige eiwit wordt gevormd door spiraalfilamenten die vaak worden vergeleken met veren. Deze elastinvezels kunnen tot 1,5 keer hun lengte strekken en terugtrekken op hun oorspronkelijke vorm. Elastine bestaat voornamelijk uit aminozuren en is essentieel voor de vorm van onze lichamen, waardoor weefsels hun oorspronkelijke vorm kunnen herwinnen. Nadat de huid zich uitstrekt, helpen deze aminozuren bij het terugbrengen van de huid naar de oorspronkelijke vorm door hun interlinkende ketens, bestaande uit ongeveer twintig aminozuren. Deze unieke interlinking is uiteindelijk verantwoordelijk voor elastin’s flexibiliteit. Deze flexibele kettingen maken het mogelijk om een flexibele film op het oppervlak van de huid en het haar te vormen dat soepelheid bevordert en helpt vocht te behouden. Hoe flexibeler onze huid is, hoe minder tekenen van schade het zal laten zien dat elastine een gunstig onderdeel in huidverzorging is. Bij gebruik in haarverzorging helpt deze beschermende film om breuk te voorkomen, terwijl het haar natuurlijk vocht wordt behouden.

Zoals we allemaal weten, dragen milieufactoren, zoals zonneschade, bij aan het verouderingsproces. Deze milieuspanning beschadigt onze huid en haar elastinvezels en mettertijd worden deze eens gezonde vezels vervangen door beschadigde, minder effectieve elastinevezels. Deze vezels ontaarden dan en scheiden in fragmenten waardoor wijzigingen in onze huid veroorzaken, ook bekend als rimpels. Uiteindelijk stopt ons lichaam met elastin in volwassenheid en elastinvezels worden niet meer vernieuwd. Om deze redenen is Marine Elastin een natuurlijk en kritisch onderdeel voor huid- en haarverzorgingsproducten om hun algemene uitstraling glad te maken, te hydrateren en te verbeteren. Andere voordelen zijn het verminderen van het uiterlijk van fijne lijnen en rimpels door zijn sterke beschermende filmvormende eigenschappen, terwijl het een natuurlijk, parabenvrij product is.

#marine #zee #extract #collagen #collageen #elastine #huid #antiage #rimpels #verzwakking #natuurlijk

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *