Klei – natuurlijke stof tegen acne en veroudering

Klei en huidverzorging

Klei wordt in de huidverzorging veel gebruikt om zijn natuurlijke, therapeutische eigenschappen en wordt vaak toegepast bij huidproblemen
Kleisoorten zijn zeer veelzijdig, volledige natuurlijk en honderd procent vrij van chemische additieven,  Ze kunnen ook zonder problemen ernstige huidproblemen. De meeste kleien worden gebruikt als basis voor gezichtsmaskers en scrubs of badadditief.

Verschillende soorten klei
Klei is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn niet geverfd, zoals men zou kunnen vermoeden, maar krijgen hun kleur voornamelijk uit verschillende concentraties magnesium en ijzeroxiden.
Er zijn verschillende soorten klei, meestal te herkennen aan hun kleur (groen, wit, rood, geel en roze). Klei met een hoog gehalte ijzeroxide bevatten, zijn meestal roze, rood of soms geel. Ze worden gebruikt voor cosmetische maskers, chemische-vrije make-up en substituten voor gezichtsreinigingsmiddelen.Elke soort klei heeft een aantal specifieke voordelen voor de huid en het haar. De ontgiftende, regenererende en genezende werking is grotendeels te danken aan één van de hoofdcomponenten: silica. Dankzij het hoge gehalte aan spoorelementen is klei zeer mineraliserend.

Hoe werkt een kleimasker?

Allereerst, laten we duidelijk maken wat precies een masker is en hoe het werkt op onze huid en het haar. Klei is een zeer complex mineraal met silicium, magnesium, zink, calcium, koper en selenium. Het kiezen van de juiste klei voor uw huidtype is essentieel, omdat de klei overtollig talg en onzuiverheden absorbeert van vette huid, en zorgt voor meer vocht en natuurlijke evenwicht van een droge huid.

De witte klei of kaoliniet bevat een hoog percentage van silica en alumina en wordt beschouwd als een hogere de mildste kleisoort.
Witte klei verwijdert gifstoffen en dode huidcellen, en werkt regenerend. Witte klei helpt bij het voorkomen van veroudering en het verbeteren van de textuur en de elasticiteit van de huid. Het is ideaal voor alle huidtypes (zelfs de gevoelige).

Groene klei is zeer antiseptisch. Bijzonder gewaardeerd niet alleen voor zijn mineralen, maar voor de sterk abosberende werking en zijn diepe zuiverende werking, ontgiftende en balancerende eigenschappen. Het is ideaal voor de vette , onzuiveere huid  en bij acne.

De rode klei wordt meestal gebruikt om het lichaam en het haar te behandelen. Het zuivert de hoofdhuid en helpt bij problemen met de bloedsomloop, cellulitis en het vasthouden van vocht te wijten aan het hoge gehalte aan ijzeroxide. Het stimuleert de regeneratie van de huid.

De gele klei is rijk aan magnesium en ijzer. Het wordt gebruikt als stimulerende en verfrissende behandeling. Gele klei voorziet de huid van zuurstof dankzij zijn hoge gehalte aan water. Het is ideaal voor de droge huid.

Roze klei is rijk aan mineralen, silica en ijzeroxide. Deze klei is een mengsel van rode klei en witte klei. Het wordt vaak gebruikt als een gezichtsmasker voor zijn zuiverende, antioxidant, kalmerende en regenererende werking. Het is ideaal voor de gevoelige en vochtarme huid vanwege zijn zachtheid en zijn eigenschappen bindweefsel te herstellen.

Ghassoul komt van het Atlasgebergte en heeft een hoog gehalte aan siliciumdioxide. Gemengd met water heeft een intensieve reinigende eigenschappen, en wordt vaak wordt gebruikt als een shampoo of als reinigingsmiddel voor de vette of onzuivere huid.

Anti-Oxidant Mask

Botanical Face Scrub

Clay Beauty Masker

Silk body powder 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *