Is kokos of babassu olie beter

Babassu olie komt uit de zaden van de babassu boom. De babassu boom is een palmboom die ongeveer 20 meter hoog staat.

Het is afkomstig uit Brazilië in Zuid-Amerikaan. Het groeit op grote schaal in Brazilië en wordt beschouwd als een belangrijke industriële en economische bron voor de regio.

Babassu OilThe babassu boom wordt voornamelijk gebruikt voor de lichtgele heldere olie, die gewoonlijk wordt gebruikt in de voedings- industrie en reiniging. Babassu olie heeft soortgelijke eigenschappen als kokosolie en wordt eveneens gebruikt. Steeds meer wordt babassu olie steeds vaker gebruikt als vervanging van kokosolie.

Babassu olie komt uit de pitten van de Babassu palm en een niet-drogende olie is rijk aan laurinezuur en myristinezuur. Deze zuren smeltpunten die dicht bij de lichaamstemperatuur zo, wanneer toegepast, babassu-olie trekt de warmte uit de huid smelten leiden. Daarom is de overdracht van de warmte creëert een koel gevoel op de huid. Babassu-olie vormt een beschermende, verzachtende laag wanneer toegepast op de huid en een aangenaam zacht gevoel.

Babassu olie wordt beschouwd als een verzachtende superiot die gunstig voor droog of vette huid. Het hydrateert zachtjes de huid zonder dat daarbij een vette laag achter te laten.

Babassu olie bevat ongeveer 70% lipiden. Het wordt koud geperst uit de kernel en is producred zonder chemicaliën. De vrucht van de babassu wordt gebruikt in producten zoals geneesmiddelen, cosmetica en dranken. De olie uit de zaden wordt gewoonlijk gebruikt voor het koken en bij het maken van zeep. bladeren van de babassu boom worden zelfs gebruikt om riet voor woningen als putten als geweven matten voor de bouw muren voor woningen en andere toepassingen.

Beauty producten maken gebruik van kleine hoeveelheden van deze olie, want dat is alles wat iemand nodig heeft om de krachtige hydraterende effecten voelen! Voor degenen die genieten van het maken van hun eigen producten aan huis (zoals lotions, body butters, en gezichtscrèmes, bijvoorbeeld), zullen ze merken dat Babassunotenolie duurt een zeer lange tijd en werkt voor een aantal van de huid problemen en problemen. Jeukende, schilferende huid of zelfs eczeem kunnen profiteren van deze olie. Veel beauty-experts raden ook aan het toevoegen van een aanraking van deze olie aan uw gewone shampoo, conditioner of body wash voor een extra boost van hydraterende eigenschappen. Een beetje gaat een lange weg!

Babassu-olie kan ook direct op de huid ook toegepast. Omdat het zo licht en luchtig, is het niet de huid vertrekken gevoel vettig. De olie laat een degelijke koel gevoel op de huid wordt het vocht gedrenkt in het lichaam. Veel conventionele producten die chemicaliën zal alleen weg te nemen essentiële voedingsstoffen en vitaminen uit de huid, terwijl Babassunotenolie voegt gewoon meer voeding aan uw huid.

Om dezelfde redenen waarom deze olie is goed voor je huid, zijn dezelfde redenen waarom het goed is voor je haar. U kunt een klein bedrag te nemen en toe te passen direct op je haar. De olie zal hoofdhuid hydrateren en de kans op irritatie van de hoofdhuid te verminderen. U kunt het ook gebruiken als een conditioner. Babassu-olie is bewezen om het haar te versterken en zorgen voor voedsel voor gezonder uit strengen in alle haartypes.

babassu-kernel

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *