Ingrediënten die ik gebruik

Hier is met mij woorden welke zijn belangrijkste ingrediënten en oliën die ik in mijn huidverzorging producten gebruik. Soms zijn sommige ingrediënten op en in plaats gebruik is vergelijkbare product die ik nog in voorraad heb. Ik spaar geen ingrediënt, ik gebruik mooi en veel stofjes in mijn producten want ik graag een resultaat en tevreden klanten wil hebben. De prijzen van mijn producten zijn absoluut betaalbaar. Dergelijke producten van andere bedrijven of mensen zijn enorm duur en met stuk minder ingrediënten of oliën die niet zo duur zijn.
Ik blijf altijd op de hoogte van de beste ingrediënten die op de markt zijn, die goed voor de huid zijn en vooral tegen rimpels werken.

Ik gebruik natuurlijk boters: 
Shea boter – gebruik ik vaak. Deze boter is in paar kleur te verkrijgen. Momenteel gebruik ik de gele kleur. De kleur verschil komt door de verschillende soorten bomen en noten. Shea boter komt uit een not en de boom groet in Afrika. Shea boter heeft ook bepaalde geur en deze komt soms in mijn producten over in het product. De eigenschappen van de shea boter zijn uitstekend voor alle huidtypen. Die verzacht, voedt, beschermt (van de agressies van buiten af) en brengt zelfs een kleine spf bescherming op de huid. Dus heerlijke boter voor meest huidtypen.

Cacao boter – komt ook uit een not. Deze boter is harder dan shea boter. Cacao boter heeft bijna hetzelfde eigenschappen als de shea maar het verschil is dat die wat vettige is en helpt goed tegen striien en verouderde huid. Deze boter is mijn favoriet. Nadeel is dat bij vettige huid typen kan meesters veroorzaken. Ik gebruik de boter alleen bij anti-age crème voor gezicht of ogen en natuurlijk voor lip balsems of body boter.

Mango boter – gebruik ik niet veel. Die is niet genoeg geschikt voor gezicht. Ik had hem vroeger en ik gebruikte het in body boters. Heeft geen bepaalde geur. Ik kan deze boter weer een keer bestellen. Mijn voorkeur ligt altijd op de cacao en shea boter.

Kombo boter – is niet vettig en heerlijk smeerbare boter. Maar de grootste naadeel is dat die erg bruin in kleur is. Iedere keer ik hem gebruik verkleurt mijn creme bruin. Vind ik lastig en jammer. Die staat in mijn kast en ik gebruik hem niet vaak. Soms wel in een zeep of BB cream. De boter maakt de huid beetje bruin maar met water is die al weg. Dus, ik ga niet meer bruin boter bestellen. Deze boter is geschikt voor vette huid en helpt zelfs tegen spier pijn of reuma

Daar zijn erg veel boters verkrijgbaar op de markt. Ik zal graag meer willen gebruiken maar dat zal een keer in de toekomst gebeuren.

Belangrijke olien: 

Argan olie – deze olie is uitstekend voor iedere huid type. Ik raad het niet aan vette huid typen. Ik heb vaak gelezen dat goed is tegen acne … ik heb zelf acne en ik krijg juist puisjes van argan olie.
Argan is krachtige olie met veel vitaminen en omegas. Daardoor word de huid glad, strak en glanzend. De vitaminen beschermen de huid en brengen kleur in, de omegas versterken en voeden de droge en verouderde huid. Dus ik gebruik argan olie erg vaak en ik heb de olie in mijn kast altijd staan. Een aanrader voor verouderde en droge huid.

Granaatappel olie – deze is mijn andere aanrader. Deze olie is vol met vitamine E en A en is zeer voedend voor de verouderde huid, huid zonder kleur, moe of gestreste huid en natuurlijk voor droge huid typen. Ik gebruik de olie veel in mijn anti age producten. Het is een dikke en rode olie die de creme geel verkleurd. Niet geschikt voor vette huid typen of gecombineerde.

Rozenbottel olie – nog een heerlijke olie. Deze olie is vaak genoemd de natuurlijk “retinol”. Dat komt omdat die hoge gehaalte van vitamine A heeft.Naast vitamine A is de olie rijk aan vitamine C. Dus de olie heeft twee sterke eigenschapen: Vitamine A verjongt en maakt strak en Vitamine C verheldert de tint en stimuleert de cel deling. Deze olie gebruik ik overal, anti-age cremes, oog cremes en zelfs body boters. Mijn echt echt voorkeur olie. Rozenbottel heeft ook sterke oranje kleur. Cremes worden ook wat gel

Amandel olie – Deze olie is universele olie. Rijk aan vitaminen en niet vettig. Kan voor alle huidtypen gebruikt worden. Heerlijk ook bij gevoelige en vette huid

Kersenpit olie – dit is mijn olie voor vette huid. Deze olie is echt onzichtbaar 🙂 De olie is licht in kleur en maakt de huid glad zonder vette gevoel

Duindoorn olie – Dit is een van mijn anti-age oliën. Die os ook geschikt voor gevoelige huid typen. Van deze olie moet erg venig gebruikt worden. Rijk aan oranje kleur en sterk van geur. De geur is niet erg prettig daarom soms komt over de etherische oliën over in het product. Maar zijn eigenschappen zijn stuk beter dan zijn geur. Die ontspant en verzacht de huid. Geschikt ook voor oog cremes. Ik vind zeer fijne olie die tegen rimpels werkt en versterkt de textuur van de huid.

Kokos olie – nog een olie die ik gek op ben. Zeer geschikt voor vette huidtypen maar ook voor droge en gevoelige. Vitaminevolle olie met lichte textuur. Maakt de huid gezond en geeft voldoende voeding zonder te overdoen. Deze olie gebruik ik in anti-age cremes maar ook in cremes voor normale of gecombineerde huidtypes, body producten of zepen. Gewoon olie voor iedereen.

Avocado olie – is rijke olie. Geschikt voor verouderde huid of droge huid. Niet voor iedereen dus. Ik gebruik de olie vaak in cremes voor droge huid of verouderde huid, ook in body producten. Versterkt de huid en geeft voldoende omegas aan de zwakke huid. Heerlijk olie voor rijpe huid.

Macadamia olie – nog een olie die goed voor vette, gecombineerde of normale huid. Ik gebruik de olie overal. Licht en prettig in gebruik. Beschermt de huid en brengt een gezonde gloed.

Soms bestel ik olien als: Kukui (droge en verouderde huid), Evening primerose (gevoelige en verouderde huid), Camellia zaad olie (goed tegen rimpels, lichte olie), Babassu olie (lichte olie net als de kokos olie), pruim pit olie (lichte olie goed voor vette huid, heerlijk) of soya olie (deze olie is bijzonder want het is zeer lichte olie en geschikt voor vette huid maar die heeft ook sterke anti-age eigenschappen)
Ik kom vaak tegen mooi olie die ik koop en ik gebruik in de juiste producten. Maar de bovenstaande oliën gebruik ik meestal.

Extracten:

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *