Ik en massage

Sinds klein vond ik massage leuk en ik had ooit in Bulgarije (mijn geboorte land) cursus klassieke massage gevolgd.
Aantal jaren geleden had ik een massage tafel thuis en ik massagerede mijn vriendinnen.
Toen kwam ik uit elkaar. Ik heb alles verkocht, ik voelde mij echt niet in mijn vel. Nu vier jaar later vind ik mijzelf terug al weer en ik wil graag mijn favoriete  activiteiten weer te doen.
Ik heb mij ingeschreven voor een Holistische massage. Ik moet zeggen dat massage heeft verschillende namen maar meeste massage technieken lijken op elkaar. De doel van de massage is verbeteren de bloed circulatie en verbeteren de spier spanning.
Naast mijn passie een lichaam massage geven vind ik ook massage op het gezicht nog leuker. Ik wil graag na de massage op het gezicht verschil zien op de structuur van de huid, kleur en span van de textuur.
Ik vind altijd de Japanse technieken het beste voor gezicht massage. Japanners werken altijd op lymf bannen en druk punten. De huid word iets roder maar dat is mooi want de bloed begint in de te circuleren. Meestal gaar de bloed richting spieren en hart en bij massage richten we de circulatie naar de huid (bindweefsels) toe. Wanneer we lymf massage doen word de bloed naar de lymfe toe en de vastzittende toxines, bacteriën, vocht en spanning word afgevoerd naar de rest van het lichaam. Daarom is belangrijk dat na massage veel water word gedronken, zo de toxines van het lichaam weg gaan, door zweten of plassen.
Na de massage de huid word gesnapt, poriën zijn open en de huid neemt alle goedheid van de natuurlijke producten beter in. Een gezicht massage kan 2 a 3 keer gegeven worden (uitgebreide massage). Zelf massage mag 1 a 2 keer per dag. In een andere artikel zal ik meer schrijven over zelf massage en aantal technieken die jullie zelf thuis kunnen doen.

Bij massage word altijd olie gebruikt. Voor gezicht massage gebruik ik altijd mijn The face smoother en bij het lichaam gebruik ik The bad and body oil (of maak ik bijpassende mengsels, per klant behoeftes)

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *