Goji extract maken

Soms maak ik mijn eigen extracten van planten. Paar keer gemaakt koffie en kaneel extract.
Ik wou altijd een goji berry extract kopen want ik (iedereen) leest dat goji berry uitstekend anti-age extract is. Nou eigenlijk veel extracten die hoge concentratie van vitamine E, A en/of C hebben zijn een anti-oxidanten, anti-oxidant beschermt de huid van agressies van buiten af en vertragen de veroudering proces omdat de huid beschermt is van buiten af. Goji berry is een voorbeeld van. Zeer sterke concentratie van vitamine A en C (net als Guava of Acai extract die ik al lang in mijn producten gebruik). Deze extracten koop ik maar ik kon nergen vinden een goji berry extract, eigenlijk vond ik het in USA maar de prijs was te hoog. Mijn producten wil ik graag op een normale en betaalbare bedraag houden. Ander word de creme minimaal 30 euro, geen optie.
Daarom dacht ik mijn eigen goji berry extract te maken. Daar zijn paar manier van extractie bekkend. Ik gebruik de beste, de natuurlijkste:

Water
Glycerine
Conservant

De vrucht of bloem of de blad moet gedroogd zijn (geen vocht). Ik heb gedroogde goji berry gekocht en aan kleine stukjes gesneden. Ik heb ze in de water gestopt met dichte deksel, laat ik het zo op de zon (of op licht) 2 a 3 weken lang staan. Iedere dag schud ik de flesje en laat ik het weer rusten.

Naast deze extract maak ik infused olie met goji berry, Laat je de goji berry in een olie (in deze geval heb ik amandel gebruikt) en laat je weer de dichte fles voor 2 a 3 weken op een licht inwerken.

Op deze manier de vitaminen worden los in de vocht of olie. Met tijd en licht en natuurlijk geen zuurstof word de extract beter.

Na drie weken gebruik is baby doek als een giet. Ik zal alles direct in mijn nieuwe creme gebruiken, Vita C beauty cream en Vita C beauty toner 

Het is leuk en natuurlijk met felices.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *