Camellia zaad olie – zo licht en zo goed voor de huid

Camellia zaad olie is afkomstig van de plant Camellia oleifera die groeit in de bergen van Zuid-Oost-Azie. Camellia sinensis, is bekend als de theeplant en de bron van zwarte en groene thee. De zaden van Camellia planten zijn geoogst en de olie wordt geëxtraheerd met een oliepers. De gewonnen olie heeft een lichte, maar levendige aroma.

Camellia olie heeft een uitstekende vochthoudende vermogen en is een van de meest snel geabsorbeerd plantaardige olien. De unieke vochtbrengende eigenschappen van de olie maakt het mogelijk om door te dringen tot in de diepste lagen van de hui. De olie is niet vettig en is rijk aan enkelvoudig verzadigde vetzuren. Het is bijzonder hoog in oliezuur dat het niveau van olijfolie overschrijdt. Camellia olie bevat vitamines, A, B en E en verschillende mineralen, P, Zn, Ca, Fe, Mn en Mg. Bovendien camellia olie bezit een uniek actief bestanddeel bekend als squaleen wat ook een belangrijke component van de natuurlijke verzachtende systeem van de huid. Een tekort aan squaleen kan leiden tot droge huid en vroegtijdige veroudering, waardoor rimpels en verslapping van de huid ontstaat.

Camellia olie is een uitstekend verzachtend en prachtige moisturizer. Bovendien, het helpt om de juiste pH-balans te herstellen en heeft een buffering kwaliteit die fungeert als een effectief schild om de huid te beschermen tegen indringing van milieuverontreinigende stoffen. Camellia olie beschermt de huid tegen uitdroging, terwijl het aanvullen van vitale voedingsstoffen. Het verzacht ruwe en schilferige huid, verzacht en kalmeert snel geïrriteerde huid, en blokkeert ultraviolette straling. Bij regelmatig gebruik, zal pure ongeraffineerde camellia olie helpen bij het behoud en het herstel harmonie, te beschermen tegen de leeftijd-spots en een verhoogde pigmentatie. Gebruikt rond de ogen en de mond, het verzacht rimpels en kleine volwassenheid lijnen. Voor mannen, Camellia olie maakt een prachtige huid fopspeen na het scheren.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *