Bergamot gebruikt in parfumerie, schoonheid en emoties

Bergamot – Citrus Aurantium var. Bergamia
Op het lichaam: Helpt goed tegen blaasontsteking, stimuleert de eetlust en werkt goed bij koortsuitslag.

Emoties & psyche behandelen: Helpt bij angsten, depressie en lusteloosheid. Geeft zelfvertrouwen en helpt ontspannen.  Bergamot is een zeer nuttige olie bij verdriet.
Spiritueel – Energetisch: De groene kleur van de bergamotolie lijkt heeft een grote affiniteit met de hartchakra.
Het is een bijzonder waardevolle olie als iemand onder groot verdriet gebukt gaat. Bij verdriet en pijn kan de hartchakra zich blokkeren en/of sluiten.  Zo ben je niet meer open en/of ontvankelijk voor het ontvangen en geven van liefde.
Bergamot heeft een troostende, kalmerende en vreugdebrengende kracht en kan er voor zorgen dat deze chakra kan genezen en weer kan openstaan voor vreugde en liefde. Als het hart al open is, kan bergamot iemand helpen vreugde en genezing naar anderen uit te stralen.
Zeer waardevolle olie!

Hoe te gebruiken

  • Bergamot in het geurlampje verfrist en maakt opgetogen en heeft een uitgesproken positief effect op mensen met depressies, onrust en/of stressgerelateerde klachten en slapeloosheid. De olie is ook een oppepper bij uitputting. Bergamot kan puur in het lampje gebruikt worden, maar net als alle andere citrusoliën is bergamot zeer geschikt om te mengen, bijvoorbeeld met lavendel, geranium, marjolein, mandarijn, sandelhout en denachtigen.
  • Op de huid: zie algemene toepassingsregels. In de huidverzorging wordt bergamot ingezet bij acne en vettige (hoofd)huid, bij jeuk en eczeem en psoriasis. Verder is bergamot een heerlijk fris parfum.
  • In het bad: zie algemene toepassingsregels. Bergamot geeft verfrissing en kalmeert en is in te zetten bij stressgerelateerde klachten.
  • Als smaakstof: u kunt uw eigen Earl Grey thee maken door enkele druppels bergamot toe te voegen aan losse zwarte thee, die u enkele weken laat intrekken.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *