Ananas is niet alleen maar lekker

Ananas bevat van nature een enzym dat bromelaïne wordt genoemd en de kenmerk is dat het helpt grote eiwitten af ​​te breken, daarom staat het bekend als een afslankend actief ingrediënt. Het is ook bekend om zijn kalmerende en zuiverende werking en bevat ook fruitzuren waardoor het interessant is om maskers te maken met exfoliërende activiteit.
Dit extract getitreerd in bromelaïne is daarom ideaal voor het realiseren van zuiverende maskers, cremes en afslankbehandelingen.

Tegen puisjes
Rijk aan  veel vitaminen en vooral aan vitamine C. Vitamine C ie een van de beste vitaminen voor onze huid, om de jongheid te behouden, de cellen te regenereren en de kleur te verhelderen. Omdat vitamine C een zuur is is uitstekend tegen puisjes en acne. Die helpt de huid egaal en schoon te houden, zonder verstopte poriën. Ananas heeft daarnaast natuurlijke anti-bacteriële eigenschappen.

Tegen ontstekingen
Ananas werkt ook goed bij een ontstoken huid. De vrucht bevat stoffen die ontstekingen verminderen en reguleren, waardoor het sap bijvoorbeeld verlichting kan bieden aan mensen met een anti-bacteriële infectie, maar ook bij mensen die bijvoorbeeld last hebben van artritis.

Tegen huidveroudering
In deze heerlijke vrucht zit niet alleen vol met vitamine C, maar ook met vitamine A. Zowel vitamine C als A helpen bij het verminderen van de fijne lijntjes en rimpels, doordat ze de aanmaak van collageen ondersteunen. Hoe hoger het collageen synthese, hoe steviger en flexibeler de huid is. Ook helpen de antioxidanten de huid te beschermen tegen vrije radicalen die oa door uv-straling en luchtvervuiling in de huid kunnen doordringen.

Laat de huid stralen
Door de enzymen in de vrucht is deze poeder bijzonder goed te gebruiken in een non-korrelig peeling. Enzymen zijn zuren die op een milde manier de huid exfoleren en laten haar stralen. Crèmes of maskers met Ananas verhelderen de tint, verjongen en laten je huid gezond en fris uit.

Tegen cellulitis
Enzymen breken vet en eiwitten af daarom word deze extract ook in anti-cellulitis crèmes gebruikt.

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *