Amla – de onbekende ayurvedische poeder

Amla wordt gebruikt in middelen – zowel crèmes als supplementen – die zorgen voor het verminderen van pigmentvlekken en acne en het tegengaan van ouderdomsverschijnselen zoals rimpels en het slapper worden van de huid. Daarnaast blijken mensen die last hebben van huidirritatie en huiduitslag ook baat te kunnen hebben bij het gebruik van Amla. Je zou het eigenlijk een soort ‘vitamine C plus’ kunnen noemen want de Indiase kruisbes bevat veel vitamine C – waarvan bekend is dat het goed is voor de huid – maar het bevat daarnaast nog meer bestanddelen die goed werken tegen huidveroudering waaronder mineralen, antioxidanten en aminozuren.
Amla een positief effect heeft op de huid is inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond en daarmee is het het niveau van natuurgeneeswijzen ontstegen. Japanse onderzoekers toonden namelijk aan dat Amla de fibroblasten – de belangrijkste cellen van het bindweefsel – effectief kan beschermen tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress is een stofwisselingstoestand die een zware wissel kan trekken op de huid. Het ontstaat onder andere in reactie op roken, alcoholgebruik, te lange blootstelling aan de zon en intensief sporten. De oxidatieve stress zorgt voor afbraak van lipiden in de huid waardoor op microniveau beschadigingen in het DNA ontstaan. Het uiterlijke resultaat hiervan is huidveroudering: een slapper hangende huid, rimpels en pigmentvlekken.

Omdat sterke anti-oxidant is is Alma erg bijzonder voor de haar producten. De poeder word gebruikt in shampoos of haar maskers, en haar sprays. Helpt tegen haar uitval door de wortel te beschermen. Door zijn kleur is ook geschikt voor de keur behoud (vooral voor donkere haar), verlengt de kleur en voorkomt de vergrijzing van het haar. Erg bijzondere product voor alle haartypen.
Het conditioneert de hoofdhuid (zie hiervoor de lijst pluspunten als huidverzorging), het elimineert vrije radicalen die het haar beschadigen, het gaat haarverkleuring door zon en zwemmen tegen, het versterkt de haarwortels, het verzorgt het haar van de wortel tot in de punt, het bestrijdt hoofdroos, het gaat haarvergrijzing tegen, het bestrijdt haaruitval, het geeft het haar glans, het maakt het haar zacht en weelderig, het bevordert de grijsdekking van plantaardige haarkleuringen, en het geeft het haar extra glans en zachtheid wanneer het direct na een haarkleuring wordt gebruikt.

– Uiterlijk : fijn poeder, mogelijke aanwezigheid van blokken geagglomereerd poeder die gemakkelijk gepoederd kunnen worden door met de vingers door de zak te breken
– Kleur : lichtbruin
– Geur : zoet, pittig, kruidachtig, fris, karakteristiek
– Smaak of Rasa : zoet, samentrekkend, zuur
– Virya : verfrissend
– Samenstelling

  • Vitamine C
  • Flavonoïden, tannines
  • Fenolzuren (galluszuur, ellagzuur)

Klik onder om Alma producten van felices.nl te ontdekken

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *